• Αρχική
  • Blog
  • Facebook: Νέες διαγραφές σελίδων για πολιτικοποιημένο περιεχόμενο

Facebook: Νέες διαγραφές σελίδων για πολιτικοποιημένο περιεχόμενο

Το Facebook υποστήριξε ότι εντόπισε και αφαίρεσε πάνω από 80 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς από την πλατφόρμα του, που προέρχονταν από το Ιράν και είχαν φτάσει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες του Facebook και του Instagram με ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο περιεχόμενο. 

Σε ένα blog post, που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Παρασκευής, το social δίκτυο δήλωσε ότι είχε αφαιρέσει 30 σελίδες, 33 λογαριασμούς και τρεις ομάδες στο Facebook, καθώς και 16 λογαριασμούς στο Instagram, αφού αναγνώρισε σε αυτά "μη αυθεντική και συντονισμένη συμπεριφορά". 

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί και οι σελίδες ήταν ενεργοί για περισσότερο από ένα χρόνο και είχαν δημοσιεύσει πολιτικό περιεχόμενο επικεντρωμένο σε θέματα όπως οι φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ, η μετανάστευση και η αντιπολίτευση στον Πρόεδρο Donald Trump. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο λογαριασμοί ακολούθησαν τουλάχιστον μία από τις σελίδες που αφαιρέθηκαν, 25.000 λογαριασμοί εντάχθηκαν σε μία από τις ομάδες και 28.000 λογαριασμοί Instagram ακολούθησαν τους συγκεκριμένους λογαριασμούς. 

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο, το Facebook είχε αφαιρέσει πάνω από 600 σελίδες, λογαριασμούς και ομάδες που είχε συνδέσει με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

advertising

Facebook: Νέες διαγραφές σελίδων για πολιτικοποιημένο περιεχόμενο

Το Facebook υποστήριξε ότι εντόπισε και αφαίρεσε πάνω από 80 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι να μην κάνεις στα Social Media

Είναι γνωστό πως τα  Social Media είναι ένα ισχυρό εργαλείο που οι επιχειρήσεις μπορούν να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το περιεχόμενο που πρέπει να έχει κάθε ιστοσελίδα τοπικής επιχείρησης

Tο περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς! Κανένας υποψήφιος αγοραστής δεν επισκέπτεται ένα website τοπικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ